Az ILKA Portál a Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügyi) Rendszer bevezetését támogató módszertan-, szolgáltatás-, képzés- és humánerő forrás-fejlesztés kiemelt projekt (TÁMOP-6.2.7.-13/1-2013-0001) keretében került kifejlesztésre. Az ILKA Portál célja, hogy egységes környezetet biztosítson az elérhető oktatási programok számára.

Az ILKA Portál használata az alábbi lépéseken keresztül lehetséges:

 1. Regisztráció a portálra
 2. Személyes profil adatok kitöltése
 3. Jelentkezés a tanfolyamra

 

Regisztráció a portálra

Az ILKA portál a https://Ilka.aeek.hu címen érhető el. A Portál betöltése után az alábbi képernyő fogadja a látogatót:

A Portál főoldalán egy rövid leírás található a projekt céljáról, eszközeiről.

 

A főképernyő jobb felső sarkában található a Regisztráció funkció. Kérjük, új regisztráció indításához erre kattintson!

Ha már van érvényes regisztrációja, akkor a Bejelentkezésre kattintson!

Bejelentkezés nélkül tud böngészni a portál tanfolyami kínálatában, de jelentkezést nem tud indítani.

 

A Regisztráció megnyomása után az alábbi képernyő töltődik be:

 

Keresztnév: kérjük adja meg keresztnevét, illetve keresztneveit (pl.: Lajos, Anna Lívia)

Középső név: kérjük itt adja meg középső név (pl.: Kissné Nagy Natália esetén Nagy)

Vezetéknév: kérjük itt adja meg vezetéknevét (pl.: Kissné Nagy Natália esetén Kissné). Az esetleges előtagot – prof, id, ifj, dr itt még nem szükséges megadnia!

E-mail cím: az az elektronikus levelezési cím, amelyhez napi szinten hozzáfér, és az ILKA Portál képzésszervezői kapcsolatba tudnak lépni Önnel. Ez az e-mail cím lesz egyben az Ön felhasználó neve is.

Jelszó: egy ideiglenes jelszó, amely segítségével a regisztrációt véglegesíteni tudja a következő lépésben.

Adja meg újra!: kérjük itt az előző mezőben megadott ideiglenes jelszót ismételje meg!

Születésnap: kérjük itt adja meg születési dátumát a legördülő mezők vagy a naptár használatával! Fontos a pontos adat megadása, mert a későbbiekben ezt az adatot már csak a képzésszervezők tudják megváltoztatni!

Nem: kérjük adja meg nemét!

 

Ha minden adatot pontosan megadott, kattintson a Mentés gombra! A fent megadott e-mail címére néhány percen belül meg kell érkeznie egy értesítő e-mail üzenetnek.

 

A regisztráció következő lépése az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása, valamint a végleges jelszavának megadása. A Mentés gomb megnyomása utána az ILKA Portál a belépési oldalra irányítja Önt:

 

E-mail cím: itt kérjük adja meg korábban megadott e-mail címét (amire az értesítést kapta)!

Jelszó: kérjük adja meg ideiglenes jelszavát!

Emlékezzen rám: ha bejelöli, akkor ha ugyanarról a számítógépről látogat vissza később a Portálra, akkor az e-mail cím mezőt a böngészője automatikusan kitölti

Ha mindkét mezőt kitöltötte, kattintson a Bejelentkezés gombra!

Ha elfelejtette jelszavát, az Elfelejtett jelszó gombra kattintva a Portál új, ideiglenes jelszót küld Önnek.

 

A regisztrációs folyamat következő lépése az adatvédelmi nyilatkozat elfogadása. Ezt csak egyszer, az első bejelentkezéskor kell megtennie:

A nyilatkozatot a lap alján található Elfogadom gomb megnyomásával tudja elfogadni:

A regisztráció utolsó lépése az új, végleges jelszavának beállítása a következő képernyőn:

Új jelszó: kérjük adja meg új, végleges jelszavát! Kérjük Ön által könnyen megjegyezhető, de mások által ki nem található jelszót válasszon!

Adja meg újra: kérjük ismételje meg a jelszót még egyszer. Ha a két jelszó nem egyezik a Portál erre hibaüzenetben figyelmezteti.

Új jelszava elmentéséhez kérjük nyomja meg a Mentés gombot!

 

 

 

Ha minden sikeres volt, akkor a rendszer bejelentkezteti a Portálba és betölti az Ön személyes profil oldalát.

Vissza az elejére

Személyes profil adatok kitöltése

A személyes adatait egyszer kell kitöltenie. Az adatokat a portál a jelentkezési adatok megadásakor betölti, így Önnek később csak néhány, az egyes tanfolyamokhoz kapcsolódó adatot kell megadnia a későbbiekben.

Amennyiben kérdése van, kérjük húzza az egeret a mezők mellett kérdőjelekre! Itt a mezők kitöltéséhez szükséges segítséget, magyarázatokat talál.
A kötelezően kitöltendő mezők mellett egy piros * szerepel. Ezek kitöltése nélkül a profil oldal nem menthető el.

Korábban megadott adatait ezen a képernyőn már nem tudja módosítani. Ha méges erre lenne szükség kérjük írjon e-mail üzenetet a ilkahelp@aeek.hu címre!

Kérjük adja meg születési nevét és Anyja születés nevét a megfelelő mezőben!

Válassza ki állampolgárságát! Amennyiben kettős vagy többes állampolgár a ctrl gomb lenyomásával egyszerre többet is kiválaszthat!

Kérjük adja meg születési helyének országát és városát! Ha nem Magyarországon született akkor mind az ország mind a város esetében az Egyéb-et válassza!

Adóazonosítóját és Társadalombiztosítási azonosító jelét csak akkor kell megadnia, ha utazási támogatást kíván igényelni!

Számlavezező banki adataira (Bank neve és bankszámla szám) akkor van szükség, ha utazási támogatást kíván ígényelni. Ezeket a mezőket később is kitöltheti.

Lakcíme kitöltésekor kérjük a legördülő menük segítségével válassza ki az országot és Magyarország esetén az irányítószámot. Az irányítószám alapján a város mező automatikusan feltöltődik. Amennyiben nem rendelkezik magyarországi állandó lakcímmel, kérjük az egyéb-et válassza!

Kérjük adja meg címe további részleteit, külön mezőben az utca nevét, a házszámot, emeletet és ajtót.

Amennyiben állandó lakcíme és levelezési címe megegyezik ezt a pipával jelölheti, ekkor a Portál átmásolja az adatokat. Ha állandó lakcíme és levelezési címe egymástól eltér, a korábbiakkal megegyező módon adja meg azt.

Fontos, hogy vezetékes és mobiltelefonját is megossza velünk, hogy adott esetben kapcsolatba tudjunk Önnel lépni!

A következő blokk a munkahelyéről és szakmacsoportjáról szól:

Kérjük válaszolja meg a munkaviszonyára illetve munkahelyére vonatkozó kérdést! Kórház esetén a legördülő menüből ki tudja választani a munkahelyét (a kórházak hivatalos nevük szerint abc sorrendben szerepelnek a listában. Ha nem találja a saját intézményét, kérjük az ilkahelp@aeek.hu címen jelezze!)

Fontos, hogy a munkahelyének megadása után annak címét is megadja!

A munkahely adatok után kérjük adja meg azt az osztályt, részleget illetve beosztást, munkakört ahol dolgozik, amit betölt a megadott intézményben a legördülő menük segítségével! Amennyiben több munkakört is betölt kérjük válassza azt, amelyikben főállásban dolgozik!

Szakmacsoportjának, szakképzettségének megadása során, amennyiben többet is megadhat: tartsa lenyomva a ctrl gombot számítógépe billentyűzetén miközben az egér bal gombjáva a megfelelő soron kattint. A kiválasztott elemeket a táblázat alatt tekintheti meg. Ha ki akar venni egy elemet a listából, kattintson rá, és az törlődik.

Ha minden adatot megadott, kattintson a Mentés gomra! Ha minden kötelező adatot megadott, a Portál a következő üzenettel jelzi a lap tetején:

Ezek után nincs más teendője, mint a Tanfolyamok vagy a Vizsgák menüpontban megkeresni azt a Tanfolyamot vagy Vizsgát, amire jelentkezni kíván!

Vissza az elejére

 

Jelentkezés tanfolyamra

Személyes profiljának kitöltése után, vagy ha már korábban járt az oldalon a következő lépés az Önt érdeklő oktatási program, tanfolyam kikeresése. A keresőbe történő belépéshez válassza a felső menüsorban a Tanfolyamok menüt.

A Tanfolyamokra kattintva egy legördülő lista jelenik meg, amivel már szűkíteni tudja a keresendő tanfolyamok körét. A keresőbe történő belépés után a következő kereső ablak jelenik meg, ahol az alábbi adatokkal tudja a keresést elindítani.

Egyidőben több szűrőfeltételt is megadhat a kereséshez, ezzel szűkítve a találatok körét. Ha konkrét képzési programot keres, érdemes a Tanfolyam neve rovatba beírni azt!

Tanfolyam neve: ha tudja a tanfolyam nevét, írja ide (Pl.: Szaftex képzés)

Kategória: a portálon található képzési programok az alábbi kategóriákba kerültek besorolásra:

 • Egészségügyi és informatikai képzések

 • Infrastruktúra képzések

 • E-LEARNING

 • OKJ

 • TGY

 • Új alapokon az egészségmegőrzés

Helyszín: a személyes képzési programok az ország különböző pontjain kerülnek megrendezésre. Itt tudja kiválasztani az Önhöz legközelebb eső programot.

Finanszírozás formája: a képzési programok lehetnek államilag támogatott vagy nem támogatott képzések.

Képzési formája: a Portálon meghirdetésre kerülnek Online, e-learning típusú képzések illetve hagyományos osztálytermi jellegű képzési programok.

Belépési feltétel: #

Képzés kezdete - vége: a mezőbe történő kattintással megjelenő naptárban ki tudja választani az Ön számára megfelelő kezdési és befejezési időpontot.

Ha kitöltötte a megfelelő kereső mezőket, kérjük nyomja meg a Keresés gombot. A Portál a megadott adatok alapján elkészíti a találati listát és megjeleníti azt a keresési feltételek alatt.

A táblázatban az egyes programok jellemzői után az alábbi két gomb található:

 • Részletek: a gomb megnyomása betölti az adott képzési program részletes leírását
 • Jelentkezés: a jelentkezés gomb megnyomása azonnal a jelentkezési oldalra irányítja, ahol adott esetben lehetősége van dokumentumok feltöltésére illetve kiegészítő adatok megadására.

 

 

Vissza az elejére